Indonesische restaurants in Rotterdam: dit zijn de 8 beste! (2024)

In Rotterdam vind jij veel verschillende restaurants en dus ook wereldkeukens. Je hebt hier onder andere Turkse, Italiaanse, Spaans en Surinaamse restaurants. Waar Rotterdam ook om bekend staat is zijn uitgebreide aanbod aan Indonesische Restaurants in Rotterdam en de bijbehorende toko's . Deze wereldkeuken wordt steeds populairder en dat is ook goed terug te zien in het groeiende aanbod van deze soort restaurants. Om je op weg te helpen en het maken van een keuze makkelijker te maken, hebben wij de 8 beste Indonesische restaurants in Rotterdam voor jou onder elkaar gezet.

Inhoudsopgave

Ainac

Ben jij op zoek naar Chinees/Surinaams/Javaans (Indonesisch) eten? Dan ben je bij Ainac op de juiste plek! Dit kleine afhaalrestaurant is gelegen op de botersloot.Hier vind je de lekkerste gerechten zoals hun heerlijke Saoto soep en Javaanse bami moksi. Naast hoofdgerechten kan je hier ook snacks, broodjes en drankjes halen. Een echte aanrader!

Let op! Bij dit Indonesisch restaurant in Rotterdam is alleen afhalen mogelijk er zijn dus geen zitplaatsen.

💻 www.ainac.nl

📞 010-2309911

📍 Botersloot 54A, 3011 HJ. Rotterdam

⭐ 4.3 op basis van100 reviews

Small Asia

Small Asia, oftewel ‘klein Azië’. Zo voelt het zeker als je hier een hapje komt eten. Het is een klein familie-eethuisje, waar ze verschillende kleine hapjes, maaltijden en zoetigheden serveren. De verschillende gerechten komen uit de Indonesische, Japanse en Chinese keukens. Ze serveren hier satés, dimsum en sushi. Naast de lekkere gerechten serveren zij ook nog huisgemaakte sapjes en drankjes.

De gerechten hier zijn een ware smaakexplosie! Als je van smaakvol en heerlijk Indonesisch eten houdt, is dit restaurant zeker een aanrader.

Wil je liever thuis eten? Dat kan ook! Small Asia doet ook mee aan Thuisbezorgd en komt je heerlijke maaltijden gewoon bij je aan de deur afleveren.

💻 www.smallasia.nl

📞 010-3415568

📍 Nieuwe Binnenweg 61B, 3014 GD Rotterdam

⭐ 4.7 op basis van267 reviews

Dewi Sri

Bij Dewi Sri kan je genieten van de klassieke Indonesische keuken, maar met het karakter van de moderne stad Rotterdam. Sumatra, Java en Rotterdam komen samen in Dewi Sri. Traditionele gerechten, met een twist. Dewi Sri werkt uitsluitend met dagverse producten.

Bij Dewi Sri kan je terecht voor een authentieke Javaanse/Sumatraanse rijsttafel, maar ze nemen je ook graag mee op een culinaire expeditie naar nieuwe smaken en ervaringen.

Op de kaart staan verschillende lunchgerechten en kleine hapjes, maar ook uitgebreide rijsttafels.

Ook van Dewi Sri kun je gewoon aan je eigen tafel thuis genieten. Kortom. Dewi Sri is een ideaal en heerlijk Indonesisch restaurant gelegen in Rotterdam.

💻 www.dewisri.nl

📞 010-4360263

📍 Westerkade 20-21, 3016 CM Rotterdam

⭐ 4.0 op basis van 215 reviews

Minang Kabau

Restaurant Minang Kabau is een beetje verscholen in het Kralingse Bos, maar het is verscholen parel.

Restaurant Minang Kabau is een Indonesisch restaurant met voornamelijk Oost-Javaanse gerechten. Deze gerechten zijn over het algemeen wat mild gekruid en hebben vaak een zoete twist. Naast de à la carte gerechten, serveren ze ook diverse rijsttafels.

Het restaurant is gevestigd in het Minangkabau-huis. Dit is een gebouw wat gebouwd is volgens de architectuur van de Minangkabau-ers, een bevolkingsgroep op Sumatra.

Minang Kabau heeft een speciale lunchkaart met verschillende heerlijke gerechten, met keuze uit soepen, broodgerechten, schotels en snacks.

Op mooie dagen is het terras geopend voor een drankje, hapje of een maaltijd. Je kan hier 's middags lekker gaan zitten, of in de avond heerlijk op het terras dineren. De rijsttafels serveren zij alleen binnen.

💻 minangkabau.nl

📞 010-2121099

📍 Plaszoom 500, 3062 CL Rotterdam

⭐ 4.3 op basis van 711 reviews

Warung Mini

Warung Mini, waar lekker eten niet duur is. Ruim 35 jaar geleden is Warung Mini begonnen om de Javaanse en Surinaamse keuken bekend te maken in Rotterdam. De buurtbewoners, met name studenten, ontdekten dit eethuis al snel. Warung betekent eethuis!

Warung Mini is begonnen aan de Witte de Withstraat, en heeft misschien wel als eerste in Rotterdam de Saoto soep succesvol geïntroduceerd. De kunst van het koken is doorgeven aan familieleden enin Rotterdam is Warung Mini uitgegroeid tot een begrip!

Op de kaart staan diverse rijst-, nasi- en bamigerechten die je kan bestellen met verschillende vlees- en vissoorten. Ook tjauwmin (dunne bami) is een populair gerecht bij Warung Mini. Verder serveren zij nog roti, diverse belegde broodjes, snacks en specialiteiten. Voor ieder wat wils! Lekker en niet duur!

Het is bij Warung Mini ook mogelijk om je eten te laten bezorgen of af te halen, maar doe dit wel bij Mini53. Zo kan je ook thuis genieten van al dat lekkers!

💻 warungmini.com

📞 010-4132886

📍 Witte de Withstraat 47, 3012 BM Rotterdam

⭐ 4.2 op basis van 2067 reviews

Indonesische restaurants in Rotterdam: dit zijn de 8 beste! (1)

Saté-man

Saté-man begon met een droom: een klein restaurant voor een drankje en een perfecte saté-babi. Bij Saté-man eet je satés gemaakt van het beste vlees, ruime tijd gemarineerd in een speciale marinade naar geheim recept. Het vlees is gesneden om de bite en garing optimaal te maken en op houtskool gegrild. Zo behoud je de authentieke smaak. Bij Saté-man serveren ze Saté Ajam, Saté Babi en Saté Udang, als portie te bestellen of als maaltijd. De maaltijden worden dan gereserveerd met rijst en groente naar keuze.

Ook serveren ze de Saté-man Specials. Hieronder vallen 'Saté voor twéé', de Saté proeverij, Rendang, Gado gado salade en Spekkoeksaté. Je vindt hier de lekkerste saté, die bereid is op houtskoolgrill. De Saté hier is zo lekker, dat je al snel meer wilt. Helaas serveren ze geen all you can eat, maar de bijgerechten zoals de rijst en groente zijn ook zeker niet verkeerd!

💻 www.sate-man.nl

📞 +31(0)6 55 30 69 29

📍 Pretorialaan 8-A, 3072EM Rotterdam

⭐ 4.3 op basis van 80 reviews

Malakka

Malakka is een restaurant dat sterk wordt aanbevolen voor degenen die op zoek zijn naar een buitengewone culinaire ervaring. Het restaurant focust zich op de smaak en authenticiteit van de gerechten en zorgt voor een onvergetelijke reis door de smaken van de Maleisische keuken.

De menukaart van Malakka is zeer uitgebreid en biedt een uitgebreid aanbod aan gerechten voor verschillende smaakvoorkeuren. Ideaal voor de liefhebber van pittige curry's, maar ook een ideale plek om gegrilde saté of verfijnde rijstgerechten te vinden. Alle gerechten worden met zorg bereid en geven een uitzonderlijke smaak.

💻 malakka.nl

📞 010 – 483 34 88

📍 Puck van Heelstraat 154, 3077 MG Rotterdam

⭐ 4.1 op basis van 1259 reviews

Mijn Boemboe

Mijn Boemboe is, net zoals de vele andere restaurants in deze blog, een aanrader voor liefhebbers van de Indonesische keuken in Rotterdam. Je vindt hier onder andere een uitgebreide menukaart met de heerlijkste Indonesische gerechten. Buiten de klassieke gerechten, vind je hier ook verschillende twists op authentieke gerechten en andere heerlijke lekkernijen uit de Aziatische keuken.

Qua service en sfeer voelt het meteen als thuiskomen. Het personeel is zeer vriendelijk, attent en behulpzaam. Vragen over gerechten of advies worden meteen beantwoord en zij zorgen ervoor dat jij je welkom voelt. Ook is de snelheid zeer aangenaam, waardoor je nooit lang hoeft te wachten op het eten!

Dan misschien wel het belangrijkste, de prijs! Ook deze is dik in orde en goed vergelijkbaar met de andere Indonesische restaurants in Rotterdam van dit kaliber. Je kunt hier grote porties verwachten voor een eerlijke prijs.

💻 www.mijnboemboe.nl

📞 010 478 2824

📍 Peppelweg 11A, 3053 GA Rotterdam

⭐ 4.7 op basis van 247 reviews

Ons eindoordeel voor de beste Indonesische restaurants in Rotterdam

Zoals je al hebt kunnen lezen, is er veel keuze voor de Indonesische keuken in Rotterdam. De stad ligt vol met restaurants waar je heerlijk kunt genieten van deze keuken. Of het nu Indonesisch eten afhalen of ter plekke eten is, je bent hiervoor op de juiste plek in Rotterdam. Maar niet alleen voor Indonesich eten ben je hier op de juiste plek. Rotterdam ligt namelijk vol met restaurants met een Aziatische sfeer , waaronder Japans en Koreaans. Het enige wat wij jammer vinden is dat je bij veel van deze restaurants niet uitgebreid kunt dineren. Daarvoor kun je beter terecht bij een aantal Indonesische restaurants in Amsterdam. Mocht je toch uitgebreid willen dineren in Rotterdam? Probeer dan eens een van de velen private dining restaurants in Rotterdam.

Lees ook: De 5 beste Italiaanse restaurants Scheveningen
Indonesische restaurants in Rotterdam: dit zijn de 8 beste! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 5779

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.